De 5 beste drones van 2024

Koop niet voordat je dit artikel hebt gelezen... We hebben de 5 beste drones gevonden uit 26 verschillende modellen
Oliver Robinson

Oliver Robinson

Oliver is TechRadar's Cameras-editor, met meer dan 15 jaar ervaring in de foto-video-industrie en de meeste daarvan in de wereld van de technische journalistiek. Oliver heeft een diepgaande technische kennis en praktische ervaring ontwikkeld met alles wat met camera te maken heeft.

mountain-wing-sky-camera-airplane-aircraft

De ontwikkeling van drones heeft wereldwijd aandacht gekregen vanwege het brede scala aan toepassingen en mogelijkheden. Met voortdurende technologische vooruitgang evolueert de drone-industrie naar meer geavanceerde, veiligere en efficiëntere richtingen. Onze focus ligt hier niet op race-, industriële of agrarische drones; onze berichtgeving is volledig gericht op beeldvorming en video. Tegelijkertijd besteden we ook aandacht aan kosteneffectieve drones. De drones die wij testen zijn allemaal kant-en-klare modellen, dus je kunt ze direct uit de doos gebruiken.

Als ik anderen adviseer een drone van hoge kwaliteit te kopen, vragen mensen mij vaak:

“Maar is het het echt waard?”

Als het doel van de aanschaf van een drone alleen is voor luchtfotografie, reisfotografie, fotografiewedstrijden, enz., dan raad ik aan dat je een hoogwaardige luchtdrone koopt. Met goedkope drones kun je niet het plezier van fotografie ervaren en krijg je verschillende problemen (hardware is gemakkelijk te beschadigen, slechte camerakwaliteit, enz.), en het kost zelfs meer geld om de apparatuur te onderhouden.

Lees verder onze beste drone-keuzes die we hebben getest, evenals alle informatie die u nodig heeft om een model te kiezen dat bij uw behoeften en budget past.

Wij beoordelen drones op basis van 8 criteria

Opnamekwaliteit

Batterijduur

Veelzijdigheid

Uiterlijk ontwerp

Vluchtafstand en hoogte

prijs

veilig en stabiel

GPS-precieze positionering

4 redenen om een hoogwaardige drone aan te schaffen

Als je in de wildernis wandelt of klimt, wil niemand dat zijn drone maar 10 minuten vliegt. Zo’n drone kan niet optimaal presteren en is bovendien gevoelig voor stroomstoringen en controleverlies.

Over het algemeen zijn mid- tot high-end drones uitgerust met 4K-camera’s, terwijl betere drones zijn uitgerust met 5,4K-camera’s. Het aantal pixels in een foto bepaalt de helderheid ervan, wat de kwaliteit van de afbeelding verder beïnvloedt. Camera's met een lage pixel kunnen alleen wazige beelden in de lucht vastleggen.

Zelfs als je nog nooit een drone hebt gebruikt, moet je toegeven dat ze cool zijn. Drones kunnen worden gebruikt op sociale media en persoonlijke blogs om ervaringen en prestaties met anderen te delen. Door een drone aan te schaffen, kunnen mensen hun sociale kring uitbreiden en mogelijk meer gelijkgestemde vrienden en partners maken.

Het hebben van een goede vliegafstand en -hoogte bepaalt het gezichtsveld van de fotograaf, zoals een adelaar die in de lucht zweeft en over de aarde uitkijkt. Hoe beter de vliegafstand en -hoogte, des te indrukwekkender werken kunnen worden vastgelegd.

Als iemand die veel drones heeft getest, kon ik het niet laten om wat berekeningen te maken en ontdekte dat de meeste modellen van grote merken feitelijk een prijsverhoging van 30%-50% hebben omwille van het merk zelf.

De afgelopen 6 maanden heb ik een nieuw merk drone ontdekt dat niet alleen in bijna alle opzichten beter is, maar ook veel goedkoper!

Of je nu wel of niet de behoefte voelt om te investeren in een drone van hoge kwaliteit voor luchtfotografie, er zijn een paar dingen waar je over het algemeen op moet letten en die je moet vermijden als je in een nieuwe drone investeert:

Je zou moeten zoeken

Veiligheid en stabiliteit zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een drone in de lucht. Hoe goed de luchtcamera ook is, hoe cool het ontwerp ook is, of hoeveel luchtfuncties hij ook heeft, als de vlucht niet veilig en stabiel is, wordt alles zinloos. Luchtstabiliteit is ook een belangrijke factor bij het beoordelen van de kwaliteit van een luchtdrone.

Wanneer we een drone uit de lucht kiezen, hopen we uiteraard high-definition en delicate beelden en video's vast te leggen. Voor luchtdrones moet de cameraresolutie minimaal 4K of zelfs 8K zijn om beelden van hoge kwaliteit op lange afstanden te garanderen.

De rol van beeldoverdracht is het verzenden van realtime beelden van de camera van de drone naar de smartphone van de controller of het scherm van de afstandsbediening. De effectieve afstand en signaalstabiliteit van de beeldoverdracht bepalen ook het bereik van de drone, een van de belangrijke factoren die onze luchtervaring beïnvloeden.

De levensduur van de batterij is ook een belangrijke factor om te overwegen. Niemand wil zich immers zorgen maken over het vervangen van de batterij na een paar minuten vliegen. Door het knelpunt van de batterijtechnologie is de batterijduur van drones echter meestal niet te lang. De vliegtijd van high-end drones bedraagt over het algemeen ongeveer 30 minuten.

Je zou moeten vermijden

Om bepaalde prestaties van luchtdrones te verbeteren, is een groter prijsverschil vereist. Voor het vergroten van de vliegafstand met enkele honderden meters of het verbeteren van de levensduur van de batterij kan bijvoorbeeld een extra betaling van één tot tweehonderd dollar nodig zijn. Kies de drone met de beste kostenprestaties op basis van uw eigen behoeften.

De maximale verticale hoogte van een dronevlucht bepaalt het effect van luchtfotografie. Hoe hoger de vlieghoogte, hoe beter de werken kunnen worden vastgelegd, net als een adelaar die uitkijkt over een prachtig landschap.

Een uitstekende drone moet een intelligente functie hebben om obstakels te vermijden, ten eerste om de veiligheid te garanderen, schade aan anderen te voorkomen en ten tweede om de levensduur van de drone te verlengen.

Moderne high-end drones moeten worden uitgerust met een GPS-functie om de veiligheid van de drone te garanderen. GPS biedt nauwkeurige positionering en intelligente retourfunctie. GPS maakt het mogelijk om de vlucht op afstand te besturen.

De 5 beste drones van 2024

We hebben de afgelopen zes maanden 26 verschillende drones getest. Deze 5 modellen zijn de beste, gebaseerd op onze deskundige meningen en consumentenrecensies

818 Stemmen 9.5/10

€ 139

A+

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

Opnamekwaliteit

0%

9.7/10

Batterijduur

0%

9.4/10

Vluchtafstand en hoogte

0%

9.0/10

Uiterlijk ontwerp

0%

9.6/10

Prijs

0%

9.8/10

VOORDELEN

Nadelen

Beoordeling

Drxon drone V168 is een kosteneffectieve drone van hoge kwaliteit. Het populairst vanwege de uitstekende prijs-prestatieverhouding, uitgebreide functies en uitstekende opnamemogelijkheden. We waren verrast dat we zo’n kwaliteitsdrone voor zo’n lage prijs konden kopen. Het is precies zoals het doel van dit team: de beste drone bouwen tegen de beste prijs.

De Drxon drone V168 heeft een uitstekende batterijduur. Omdat hij minder dan 249 gram weegt, betekent dit dat gebruikers zich niet hoeven te authenticeren of een examen hoeven te afleggen om de drone te gebruiken. GPS-positionering zorgt voor de veiligheid van dronevluchten, ondersteunt terugkeer met één klik, intelligente vermijding van obstakels, trajectvlucht, retour bij lage batterijspanning en andere functies. Het heeft de voordelen van een laag geluidsniveau en een hoge burst. Wat daarnaast opwindend is, is dat het ook een 8K HD-camera heeft.

Drxon heeft een product gemaakt dat de allernieuwste technologie en de meest praktische functies combineert, en dat hebben we aan dit Nieuw-Zeelandse merk te danken.

302 Stemmen 9.0/10

€ 981

A-

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

Opnamekwaliteit

0%

9.2/10

Batterijduur

0%

9.0/10

Vluchtafstand en hoogte

0%

9.5/10

Uiterlijk ontwerp

0%

9.1/10

Prijs

0%

8.4/10

VOORDELEN

Nadelen

Beoordeling

De Mini 4 Pro is een krachtige ultralichte drone op de markt en is tevens een populair product van Mini 4 Pro. Bij gebruik van de standaardbatterij weegt deze slechts 249 gram, dus u hoeft zich niet te registreren bij de FAA.

Het heeft een intelligente functie voor het vermijden van obstakels, een automatische vliegmodus en een Quad Bayer-camera met 4K60 HDR-video, wat de functieset completer maakt. Het heeft een stijlvolle uitstraling, maar de prijs is ook hoog.

Het is misschien wel een van de beste drones onder de 249 gram, maar hij heeft nog steeds enkele nadelen: sommige gebruikers melden dat de batterijduur kort en van slechte kwaliteit is. Tegelijkertijd voldoet de 4K-camera mogelijk niet aan de behoeften van hoogwaardige fotografie. De beeldkwaliteit is mogelijk niet ideaal in omgevingen met weinig licht en moet worden gebruikt onder goede lichtomstandigheden.

456 Stemmen 8.7/10

€ 912

B+

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

Opnamekwaliteit

0%

9.5/10

Batterijduur

0%

8.5/10

Vluchtafstand en hoogte

0%

8.3/10

Uiterlijk ontwerp

0%

8.9/10

Prijs

0%

8.5/10

VOORDELEN

Nadelen

Beoordeling

De Air 2S-camera is uitgerust met een grote Type 1-sensor (ook wel 1 inch genoemd), die betere 20 MP-foto’s kan maken dan de drones uit de Mini-serie. Het ondersteunt 5.4K30- en 4K60-video’s met HDR-, Flat- of Standard-profielen.

Er zijn ook krachtige veiligheidsfuncties aanwezig, waaronder GPS-positionering, obstakelsensoren, ADS-B die u waarschuwt voor bemande vliegtuigen in de buurt en een batterijduur van 30 minuten.

Er zijn echter nog steeds enkele nadelen gemeld, zoals een slechte batterijduur waarover sommige klanten hebben geklaagd, en gebruikers hebben een langere batterijduur nodig. De Air 2S-camerasensor is relatief klein, wat de prestaties bij weinig licht kan beïnvloeden, en het vliegbereik wordt beperkt door signaalsterkte en terrein, wat het gebruik ervan in bepaalde omgevingen kan beperken. Het is ook moeilijk te gebruiken voor beginners, en het is duur.

512 Stemmen 8.4/10

€ 1047

B-

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

Opnamekwaliteit

0%

9.5/10

Batterijduur

0%

9.2/10

Vluchtafstand en hoogte

0%

8.0/10

Uiterlijk ontwerp

0%

7.8/10

Prijs

0%

7.8/10

VOORDELEN

Nadelen

Beoordeling

Autel Evo Lite+ is uitgerust met een Type 1 sensorcamera, die een beeldkwaliteit biedt die kan wedijveren met die van de Air 2S. Deze opvouwbare drone kan op één lading ongeveer 40 minuten vliegen en beschikt over drieweg-obstakelsensoren om luchtongelukken te voorkomen.

Hoewel de vliegtijd van Autel Evo Lite+ al langer is dan die van sommige andere droneproducten, is deze nog steeds relatief kort vergeleken met sommige high-end producten.

Autel Evo Lite+ is een krachtige drone, maar gezien het hoge prijskaartje zouden de meeste mensen liever voor een DJIdrone kiezen. Het ondersteunt een 6k high-definition camera, maar de vlieg- en bedieningsafstand zijn relatief kort en de stabiliteit van de camera moet nog worden verbeterd.

521 Stemmen 8.0/10

€ 734

B-

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

Opnamekwaliteit

0%

8.5/10

Batterijduur

0%

8.0/10

Vluchtafstand en hoogte

0%

7.9/10

Uiterlijk ontwerp

0%

8.0/10

Prijs

0%

7.8/10

VOORDELEN

Nadelen

Beoordeling

De Autel Evo Nano+ is ongelooflijk klein en past gemakkelijk in een zak of rugzak, waardoor hij perfect is voor reizen en ontdekkingen buitenshuis. Met een grote sensor en heldere lens hebben onze tests aangetoond dat de cameraprestaties superieur zijn aan die van de Mini 2, waardoor het maken van 4K30p-video’s wordt ondersteund.

Het heeft basisobstakelvermijding en automatische terugkeerfuncties. In fel zonlicht kan hij echter soms valse nabijheidswaarschuwingen geven, en zijn behuizing voelt minder stevig aan dan de Lite+.

Sinds onze eerste drone review is de Autel-vluchtapplicatie aanzienlijk verbeterd. Er zijn echter nog steeds problemen met onstabiele camera’s en slechte opnamekwaliteit. Hoewel hij minder dan 249 gram weegt, presteerde hij niet goed bij sterke wind. Uit onze tests bleek dat het geluid tijdens de vlucht luider was dan bij de vier hierboven genoemde drones.

Over het algemeen is de Autel Evo Nano+ een alternatief voor DJIdrones.

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.