De 5 beste dronene i 2024

Ikke kjøp før du har lest denne artikkelen... Vi fant de 5 beste dronene blant 26 ulike modeller
Oliver Robinson

Oliver Robinson

Oliver er TechRadars kamera redaktør, med over 15 år i foto- og videobransjen, hvor de fleste har vært i tech-journalistikkens verden. Oliver har utviklet en dyp teknisk kunnskap og praktisk erfaring med alt som har med kameraer å gjøre.

mountain-wing-sky-camera-airplane-aircraft

Utviklingen av droner har fått verdensomspennende oppmerksomhet på grunn av sitt brede spekter av bruksområder og potensial. Med kontinuerlige teknologiske fremskritt beveger dronebransjen seg mot mer avanserte, sikrere og effektive retninger. Vår fokus her er ikke på racing, industrielle eller jordbruksdroner – vår dekning er helt sentrert rundt bilde- og videofunksjoner. Samtidig er vi også opptatt av kostnadseffektive droner. Dronene vi tester er alle ferdigmonterte modeller, slik at du kan bruke dem rett ut av esken.

Når jeg råder andre til å kjøpe en høykvalitets drone, spør folk ofte meg:

“Men er det virkelig verdt det?”

Hvis formålet med kjøpet av en drone bare er for luftfotografering, reisefotografering, fotokonkurranser osv., så foreslår jeg at du kjøper en høykvalitets luftdrone. Lavprisdrone vil ikke tillate deg å oppleve gleden av fotografering, og vil gi deg ulike problemer (enkel maskinvare skader, dårlig kamera kvalitet, osv.), og til og med koste mer penger å vedlikeholde utstyret.

Fortsett å lese våre beste dronetips som vi har testet, samt all informasjonen du trenger for å velge en modell som passer dine behov og budsjett.

Vi evaluerer droner basert på 8 kriterier.

Bildekvalitet

Batterilevetid

Allsidighet

Utseendemessig design

Flygedistanse og -høyde

Pris

Trygt og stabilt

Presis GPS-posisjonering

Fire grunner til å kjøpe en høykvalitets drone.

Når du er på fjelltur eller klatretur i villmarken, vil ingen at dronen deres bare kan fly i 10 minutter. En slik drone kan ikke fungere til sitt fulle potensiale og er også utsatt for strømfeil og tap av kontroll.

Generelt sett er mellom til høykvalitets droner utstyrt med 4K kameraer, mens bedre droner er utstyrt med 5.4K kameraer. Antall piksler i et bilde bestemmer klarheten, noe som videre påvirker bildekvaliteten. Kameraer med lav piksel kan bare fange uskarpe bilder i luften.

Selv om du aldri har brukt en drone, må du innrømme at de er kule. Droner kan brukes på sosiale medier og personlige blogger for å dele opplevelser og prestasjoner med andre. Å kjøpe en drone kan hjelpe folk med å utvide sitt sosiale nettverk og muligens få flere likesinnede venner og partnere.

Å ha god flyavstand og høyde bestemmer fotografens synsfelt, som en ørn som svever i luften og ser ned på jorden. Jo bedre flyavstand og høyde, jo mer imponerende verk kan fanges.

Som noen som har testet mange droner, kunne jeg ikke la være å gjøre noen beregninger og fant ut at de fleste modellene fra store merker faktisk har en prisøkning på 30%-50% på grunn av merkevaren i seg selv.

I løpet av de siste 6 månedene har jeg oppdaget et nytt drone-merke som er bedre på nesten alle måter, men også mye billigere!

Uansett om du føler behov for å investere i en høykvalitets drone for luftfotografering, er det noen ting du bør generelt være oppmerksom på og unngå når du investerer i en ny drone:

You Should Look For

Sikkerhet og stabilitet er de primære hensynene når man velger en luftdrone. Til syvende og sist, uansett hvor god den luftbårne kameraet er, hvor kul designen er, eller hvor mange luftfunksjoner den har, hvis flyvningen ikke er trygg og stabil, blir alt meningsløst. Luftstabilitet er også en viktig faktor for å bedømme kvaliteten på en luftdrone.

Når man velger en luftdrone, håper man naturligvis å fange høydefinerte og delikate bilder og videoer. For luftdroner må kameraoppløsningen være minst 4K eller til og med 8K for å sikre høykvalitetsbilder på lange avstander.

Bildesendingens rolle er å overføre sanntidsbilder fra dronens kamera til kontrollerens smarttelefon eller fjernkontrollskjerm. Den effektive avstanden og signalets stabilitet for bildesending bestemmer også dronens operasjonsområde, noe som er en av de viktige faktorene som påvirker vår luftopplevelse.

Batterilevetid er også en viktig faktor å vurdere. Tross alt ønsker ingen å bekymre seg for å måtte skifte batteri etter å ha flydd i noen minutter. Imidlertid, på grunn av begrensningene i batteriteknologi, er batterilevetiden til droner vanligvis ikke veldig lang. Flytiden til høykvalitetsdroner er vanligvis rundt 30 minutter.

You Should Avoid

For å forbedre visse funksjoner av luftdroner kreves en høyere prisforskjell. For eksempel kan økning av flyavstanden med flere hundre meter eller bedre batterilevetid kreve en ekstra betaling på en til to hundre dollar. Velg dronen med best kostnadseffektivitet i henhold til dine egne behov.

Den maksimale vertikale høyden på en droneflyging bestemmer effekten av luftfotografering. Jo høyere flygehøyde, desto bedre kan verkene fanges, akkurat som en ørn som overser vakker natur.

En utmerket drone bør ha intelligente hindringsunngåelsesfunksjoner, først for å sikre sikkerheten og unngå å forårsake skade på andre, og for det andre for å øke levetiden til dronen.

Moderne drone med høy kvalitet må være utstyrt med GPS-funksjon for å sikre sikkerheten til dronen. GPS gir nøyaktig posisjonering og intelligent returfunksjon. GPS gjør det mulig å fjernstyre flyturen.

De 5 beste dronene i 2024

Vi har testet 26 ulike droner de siste 6 månedene. Disse 5 modellene er de beste basert på våre ekspertvurderinger og forbrukeranmeldelser.

818 Stemmer 9.5/10

1,799 NOK

A+

Totalresultatet

Totalresultatet

Skytekvalitet

0%

9.7/10

Batterilevetid

0%

9.4/10

Flyavstand og høyde

0%

9.0/10

Utseendesign

0%

9.6/10

Pris

0%

9.8/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse

Drxon drone V168 er en kostnadseffektiv, høykvalitets drone. Mest populær på grunn av sin utmerkede pris-ytelsesforhold, omfattende funksjoner og utmerkede opptaksmuligheter. Vi ble overrasket over å kunne kjøpe en så kvalitetsdrone til en så lav pris. Det er akkurat som formålet med dette teamet: å bygge den beste dronen til beste pris.

Drxon drone V168 har utmerket batterilevetid. Med en vekt på mindre enn 249g, betyr dette at brukerne ikke trenger å autentisere seg eller bestå en eksamen for å bruke dronen. GPS-posisjonering sikrer sikkerheten til dronens flyvning, støtter ett-klikks retur, intelligent hindringsunngåelse, bane flyvning, lavbatteri retur og andre funksjoner. Den har fordelen av lav støy og høy hastighet. Videre er det spennende at den også har et 8K HD-kamera.

Drxon har skapt et produkt som kombinerer ny teknologi og de mest praktiske funksjonene, og vi har dette New Zealandske merket å takke for det.

302 Stemmer 9.0/10

11,549 NOK

A-

Totalresultatet

Totalresultatet

Skytekvalitet

0%

9.2/10

Batterilevetid

0%

9.0/10

Flyavstand og høyde

0%

9.5/10

Utseendesign

0%

9.1/10

Pris

0%

8.4/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse

Mini 4 Pro er en kraftig ultralett drone på markedet og er også et populært produkt av Mini 4 Pro. Når du bruker standardbatteriet, veier den bare 249g, så du trenger ikke å registrere deg hos FAA.

Den har intelligent hindringsunngåelsesfunksjon, automatisk flymodus, og et Quad Bayer-kamera med 4K60 HDR-video, som gjør funksjonssettet mer komplett. Den har et stilfullt utseende, men prisen er også høy.

Det kan være en av de beste dronene under 249g, men den har fortsatt noen ulemper: noen brukere rapporterer at batterilevetiden er kort og av dårlig kvalitet. Samtidig kan ikke det 4K kameraet imøtekomme behovene for høykvalitets fotografering. Bildekvaliteten kan ikke være ideell i lite lysmiljøer og må brukes under gode lysforhold.

456 Stemmer 8.7/10

10,700 NOK

B+

Totalresultatet

Totalresultatet

Skytekvalitet

0%

9.5/10

Batterilevetid

0%

8.5/10

Flyavstand og høyde

0%

8.3/10

Utseendesign

0%

8.9/10

Pris

0%

8.5/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse

Air 2S-kameraet er utstyrt med en stor Type 1-sensor (også kjent som 1 tomme), som kan fange bedre 20MP stillbilder enn Mini-seriens droner. Det støtter 5.4K30- og 4K60-videoer med HDR, Flat eller Standard profiler.

Kraftige sikkerhetsfunksjoner er også her, inkludert GPS-posisjonering, hindringssensorer, ADS-B som advarer deg om nærliggende bemannede fly, og en batterilevetid på 30 minutter.

Imidlertid er det fortsatt noen rapporterte ulemper, som dårlig batterilevetid som noen kunder har klaget over, og brukere trenger lengre batterilevetid. Air 2S-kamerasensoren er relativt liten, noe som kan påvirke ytelsen i dårlige lysforhold, og flyrekkevidden begrenses av signalstyrke og terreng, noe som kan begrense bruken i visse miljøer. Det er også vanskelig for nybegynnere å bruke, og det er dyrt.

512 Stemmer 8.4/10

12,286 NOK

B-

Totalresultatet

Totalresultatet

Skytekvalitet

0%

9.5/10

Batterilevetid

0%

9.2/10

Flyavstand og høyde

0%

8.0/10

Utseendesign

0%

7.8/10

Pris

0%

7.89/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse

Autel Evo Lite+ er utstyrt med et kamera med en Type 1-sensor, som skryter av bildekvaliteten som matcher Air 2S. Denne sammenleggbare dronen kan fly i omtrent 40 minutter på en enkelt lading og har treveis hindringssensorer for å forhindre luftfartsulykker.

Selv om flytiden til Autel Evo Lite+ allerede er lengre enn noen andre droneprodukter, er den fortsatt relativt kort sammenlignet med noen av de høyere-endeproduktene.

Autel Evo Lite+ er en kraftig drone, men med sin høye prislapp, vil de fleste foretrekke å velge en DJI-drone i stedet. Den støtter et 6K høyoppløselig kamera, men fly- og kontrollavstanden er relativt kort, og stabiliseringen av kameraet trenger fortsatt forbedring.

521 Stemmer 8.0/10

8,669 NOK

B-

Totalresultatet

Totalresultatet

Skytekvalitet

0%

8.5/10

Batterilevetid

0%

8.0/10

Flyavstand og høyde

0%

7.9/10

Utseendesign

0%

8.0/10

Pris

0%

7.8/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse

The Autel Evo Nano+ is en utrolig liten drone som enkelt kan passe i lommen eller ryggsekken, noe som gjør den perfekt for utendørsreiser og utforskning. Med en stor sensor og lyssterkt objektiv har våre tester vist at ytelsen til kameraet er overlegen Mini 2, og støtter opprettelsen av 4K30p-videoer.

Den har grunnleggende hindringsunngåelses- og automatisk returfunksjoner. Imidlertid kan den i sterkt sollys noen ganger gi falske nærhetsadvarsler, og kroppen føles mindre solid enn Lite+.

Siden vår første droneanmeldelse har Autel flyapplikasjonen blitt betydelig forbedret. Imidlertid er det fortsatt problemer med ustabile kameraer og dårlig bildekvalitet. Selv om den veier mindre enn 249g, presterte den ikke godt under sterke vindforhold. Våre tester fant også at støyen under flyging var høyere enn de fire nevnte dronene ovenfor.

Totalt sett er Autel Evo Nano+ et alternativ til DJIdroner.