De 5 bästa drönarna 2024

Köp inte innan du har läst den här artikeln... Vi har hittat de 5 bästa drönarna bland 26 olika modeller.
Oliver Robinson

Oliver Robinson

Oliver är TechRadars kamerateknikredaktör, med över 15 års erfarenhet av foto- och videobranschen och de flesta av dessa inom techjournalistik. Oliver har utvecklat en djup teknisk kunskap och praktisk erfarenhet av allt som rör kameror.

mountain-wing-sky-camera-airplane-aircraft

Utvecklingen av drönare har fått global uppmärksamhet på grund av dess breda tillämpningar och potential. Med kontinuerliga tekniska framsteg rör sig drönarindustrin mot mer avancerade, säkrare och effektivare riktningar. Vår fokus här är inte på racing-, industri- eller jordbruksdrönare – vår täckning är helt centrerad på bild- och videoproduktion. Samtidigt uppmärksammar vi också kostnadseffektiva drönare. De drönare vi testar är alla färdiga modeller, så du kan använda dem direkt ur lådan.

När jag råder andra att köpa en högkvalitativ drönare frågar folk ofta mig:

“Men är det verkligen värt det?”

Om ditt syfte med att köpa en drönare är endast för luftfotografering, resefotografering, fototävlingar etc., då föreslår jag att du köper en högkvalitativ luftdrönare. Lågprisdrönare kommer inte att tillåta dig att uppleva glädjen av fotografering och kommer att ge dig olika problem (hårdvara är lätt att skada, dålig kamera kvalitet etc.), och till och med kosta mer pengar att underhålla utrustningen.

Fortsätt läsa våra toppval av drönare som vi har testat, samt all information du behöver för att välja en modell som passar dina behov och budget.

Vi utvärderar drönare baserat på 8 kriterier

Fotograferingskvalitet

Batteri-liv

Mångsidighet

Utseende design

Flygavstånd och höjd

pris

säker och stabil

GPS exakt positionering

4 skäl att köpa en högkvalitativ antenndrönare

När du vandrar eller klättrar i vildmarken vill ingen att deras drönare bara ska flyga i 10 minuter. En sådan drönare kan inte prestera till sin fulla potential och är också utsatt för strömavbrott och förlust av kontroll.

Generellt sett är mellan- till högprisdrönare utrustade med 4K-kameror, medan bättre drönare är utrustade med 5,4K-kameror. Antalet pixlar i en bild avgör dess klarhet, vilket ytterligare påverkar bildkvaliteten. Kameror med lågt antal pixlar kan bara fånga suddiga bilder i luften.

Även om du aldrig har använt en drönare måste du erkänna att de är coola. Drönare kan användas på sociala medier och personliga bloggar för att dela upplevelser och prestationer med andra. Att köpa en drönare kan hjälpa människor att utöka sin sociala krets och möjligen skapa fler likasinnade vänner och partners.

Att ha ett bra flygavstånd och höjd avgör fotografens synfält, som en örn som svävar på himlen, med utsikt över jorden. Ju bättre flygavstånd och höjd är, desto mer imponerande verk kan fångas.

Som någon som har testat många drönare kunde jag inte låta bli att göra några beräkningar och fann att de flesta modeller från stora märken faktiskt har en prishöjning på 30%-50% för märkets skull.

Under de senaste 6 månaderna har jag upptäckt ett nytt märke av drönare som inte bara är bättre på nästan alla sätt, utan också mycket billigare!

Nu, oavsett om du känner ett behov av att investera i en högkvalitativ flygfotograferingsdrönare eller inte, finns det några saker du generellt bör vara uppmärksam på och undvika när du investerar i en ny drönare:

Du bör leta efter

Säkerhet och stabilitet är de primära övervägandena när du väljer en flygdrönare. Trots allt, oavsett hur bra antennkameran är, hur cool designen är eller hur många antennfunktioner den har, om flygningen inte är säker och stabil blir allt meningslöst. Luftstabilitet är också en viktig faktor för att bedöma kvaliteten på en flygdrönare.

När man väljer en luftdrönare hoppas man naturligtvis på att kunna fånga högupplösta och detaljerade bilder och videor. För luftdrönare måste kameraupplösningen vara minst 4K eller till och med 8K för att säkerställa högkvalitativa bilder på långa avstånd.

Bildöverföringens roll är att överföra realtidsbilder från drönarens kamera till kontrollens smartphone eller fjärrkontrollskärm. Den effektiva avståndet och signalstabiliteten för bildöverföringsbestämmer också drönarens driftområde, vilket är en av de viktigaste faktorerna som påverkar vår luftupplevelse.

Batteritiden är också en viktig faktor att överväga. Trots allt vill ingen behöva oroa sig för att byta batteri efter bara några minuters flygning. Men på grund av flaskhalsen i batteritekniken är batteritiden för drönare vanligtvis inte alltför lång. Flygtiden för högkvalitativa drönare är vanligtvis runt 30 minuter.

Du bör undvika

För att förbättra vissa prestanda hos flygdrönare krävs en högre prisskillnad. Att till exempel öka flygdistansen med flera hundra meter eller ha en bättre batteritid kan kräva en extra betalning på en till tvåhundra dollar. Välj drönaren med bästa kostnadsprestanda enligt dina egna behov.

Den maximala vertikala höjden för en drönarflygning bestämmer effekten av luftfotografering. Ju högre flyghöjd, desto bättre verk kan fångas, precis som en örn som överblickar vacker natur.

En utmärkt drönare bör ha intelligent hinderundvikningsfunktion, först för att säkerställa säkerheten, undvika att orsaka skada på andra och för det andra för att öka drönarens livslängd.

Moderna högkvalitativa drönare behöver vara utrustade med GPS-funktion för att säkerställa drönarens säkerhet. GPS ger exakt positionering och intelligent returfunktion. GPS gör det möjligt att fjärrstyra flygningen.

De 5 bästa drönarna 2024

Vi har testat 26 olika drönare under de senaste 6 månaderna. Dessa 5 modeller är de bästa, baserat på våra expertutlåtanden och konsumentrecensioner

818 Rösta 9.5/10

1,699 SEK

A+

TOTALT RESULTAT

TOTAL BETYG

Fotograferingskvalitet

0%

9.7/10

Batteri-liv

0%

9.4/10

Flygavstånd och höjd

0%

9.0/10

Utseende design

0%

9.6/10

Pris

0%

9.8/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Recension

Drxon drönare V168 är en kostnadseffektiv drönare av hög kvalitet. Mest populär på grund av dess utmärkta pris-prestanda-förhållande, omfattande funktioner och utmärkta fotograferingsmöjligheter. Vi blev förvånade över att kunna köpa en sådan kvalitetsdrönare till ett så lågt pris. Det är precis som syftet med detta team: att bygga den bästa drönaren till bästa pris.

Drxon drönaren V168 har utmärkt batteritid. Med en vikt på mindre än 249g betyder det att användare inte behöver autentisera sig eller klara ett prov för att använda drönaren. GPS-positionering säkerställer säkerheten vid drönarflygning, stöder retur med ett klick, intelligent undvikande av hinder, bana flygning, återgång med låg batterinivå och andra funktioner. Den har fördelarna med lågt brus och hög burst. Utöver detta är det spännande att den också har en 8K HD-kamera.

Drxon har skapat en produkt som innehåller den senaste tekniken och de mest praktiska funktionerna, och vi har detta Nya Zeelands märke att tacka för det.

302 Rösta 9.0/10

10,823 SEK

A-

TOTALT RESULTAT

TOTAL BETYG

Fotograferingskvalitet

0%

9.2/10

Batteri-liv

0%

9.0/10

Flygavstånd och höjd

0%

9.5/10

Utseende design

0%

9.1/10

Pris

0%

8.4/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Recension

Mini 4 Pro är en kraftfull ultralätt drönare på marknaden och är också en populär produkt från Mini 4 Pro. När man använder standardbatteriet väger den endast 249 g, så du behöver inte registrera den hos FAA.

Den har intelligent hinderundvikningsfunktion, automatisk flygning och en Quad Bayer-kamera med 4K60 HDR-video, vilket gör funktionssatsen mer komplett. Den har en snygg utseende, men priset är också högt.

Det kan vara en av de bästa drönarna under 249 g, men den har fortfarande några nackdelar: vissa användare rapporterar att batteritiden är kort och av dålig kvalitet. Samtidigt kan inte 4K-kameran möta behoven av högkvalitativ fotografering. Bildkvaliteten kan inte vara idealisk i miljöer med dålig belysning och behöver användas under goda ljusförhållanden.

456 Rösta 8.7/10

10,059 SEK

B+

TOTALT RESULTAT

TOTAL BETYG

Fotograferingskvalitet

0%

9.5/10

Batteri-liv

0%

8.5/10

Flygavstånd och höjd

0%

8.3/10

Utseende design

0%

8.9/10

Pris

0%

8.5/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Recension

Air 2S-kameran är utrustad med en stor 1-tums (även känd som 1 tum) sensor, vilket kan fånga bättre 20MP stillbilder än Mini-seriens drönare. Den stöder 5,4K30 och 4K60 videor med HDR, Flat eller Standard profiler.

Kraftfulla säkerhetsfunktioner finns också här, inklusive GPS-positionering, hinderkänslor, ADS-B som varnar dig för närbelägna bemannade flygplan och en batteritid på 30 minuter.

Det finns dock fortfarande vissa rapporterade nackdelar, såsom dåligt batteriliv som vissa kunder har klagat på och användare behöver längre batteritid. Air 2S-kamerans sensor är relativt liten, vilket kan påverka dess prestanda i lågt ljus och flygintervallen begränsas av signalstyrka och terräng, vilket kan begränsa dess användning i vissa miljöer. Det är också svårt för nybörjare att använda och det är dyrt.

512 Rösta 8.4/10

11,549 SEK

B-

TOTALT RESULTAT

TOTAL BETYG

Fotograferingskvalitet

0%

9.5/10

Batteri-liv

0%

9.2/10

Flygavstånd och höjd

0%

8.0/10

Utseende design

0%

7.8/10

Pris

0%

7.8/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Recension

Autel Evo Lite+ är utrustad med en kamera med en typ 1-sensor, som skryter med bildkvalitet som kan mäta sig med Air 2S. Denna hopfällbara drönare kan flyga i cirka 40 minuter på en enda laddning och har trevägs hinderkänslor för att förhindra luftburna olyckor.

Även om flygtiden för Autel Evo Lite+ redan är längre än vissa andra drönarprodukter, är den fortfarande relativt kort jämfört med vissa högkvalitativa produkter.

Autel Evo Lite+ är en kraftfull drönare, men med sitt höga pris skulle de flesta föredra att välja en DJIdrönare istället. Den stöder en 6k högupplöst kamera, men flyg- och kontrollavståndet är relativt kort och stabiliteten hos kameran behöver fortfarande förbättras.

521 Rösta 8.0/10

8,098 SEK

B-

TOTALT RESULTAT

TOTAL BETYG

Fotograferingskvalitet

0%

8.5/10

Batteri-liv

0%

8.0/10

Flygavstånd och höjd

0%

7.9/10

Utseende design

0%

8.0/10

Pris

0%

7.8/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Recension

Autel Evo Nano+ är otroligt liten och kan enkelt passa i en ficka eller ryggsäck, vilket gör den perfekt för utomhusresor och utforskning. Med en stor sensor och ljusstark lins har våra tester visat att dess kameraprestanda är överlägsen Mini 2 och stöder skapandet av 4K30p-videor.

Den har grundläggande hinderundvikande och automatisk återgångsfunktioner. Men i starkt solljus kan den ibland ge falska närhetsvarningar, och dess kropp känns mindre robust än Lite+.

Sedan vår första drönarrecension har Autel-flygapplikationen förbättrats avsevärt. Men det finns fortfarande problem med instabila kameror och dålig inspelningskvalitet. Trots att den väger mindre än 249g presterade den inte *** i starka vindförhållanden. Våra tester visade att ljudet under flygningen var högre än de fyra drönare som nämns ovan.

Sammanfattningsvis är Autel Evo Nano+ ett alternativ till DJIdroner.

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.